دسته بندی مطالب
اشتراک گذاری

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در بیست‌ودومین اجلاس سالانه هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن که به میزبانی کرمان در حال برگزاری است، گفت: استان کرمان از لحاظ ظرفیت‌های خدادادی معدنی وضعیت بسیار خوبی دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمان، مهدی حسینی‌نژاد افزود: در سال 95 سهمی که صنعت و معدن و تجارت در جی‌دی‌پی استان داشت 37.7 درصد بود اما با کار کارشناسی و استفاده از ظرفیت‌ها در بدترین شرایط که تحریم‌های ظالمانه وجود دارد در سال 1401 نقش صنعت و معدن و تجارت به حدود 56 درصد رسید یعنی حدود 20 درصد رشد داشت.
وی ادامه داد: با نگاه به توانمندی‌هایی که داریم این رشد محقق شد.
وی سپس اظهار کرد: 93.5 درصد از 42 ماده معدنی در مس و آهن و زغالسنگ و کرمیت بود برای همین بر ارتقای زیرساخت‌ها در این حوزه‌ها متمرکز شدیم.
وی گفت: در کرمان پتانسیل سنگ‌آهن وجود داشت ولی طرح جامع فولادی کشور اجازه نمی‌داد صنایع فراوری را جلو ببریم؛ با پیگیری‌های متعدد این صنایع که مزیت استان بود را پیش بردیم.
حسینی‌نژاد اظهار کرد: در افق 1404 در کشور باید 55 میلیون تن فولاد تولید شود. در حال حاضر، کرمان 30 درصد فعالیت فولادی کشور را دارد.
وی بیان کرد: فولاد آب‌بر است و نباید در کویر باشد. این نظر بسیار درست است اما سیاست‌های کرمان در حوزه کشاورزی موجب شده که هم‌اکنون بیش از 6 میلیارد مترمکعب از ذخایر آبی در بخش کشاورزی مصرف شود در حالی که صنعت سالانه 260 میلیون مترمکعب بیش‌تر مصرف نمی‌کند.
مدیرکل صمت استان کرمان سپس گفت: در برنامه هفتم می‌خواهیم به گونه‌ای عمل شود که منافع حاصل از منابع خدادادی سر سفره همه مردم برسد. الان افرادی از منافع توسعه معدنی برخوردار هستند اما همه باید از این منابع بهره‌مند شود.
حسینی‌نژاد اظهار کرد: برای اجرای برنامه‌هایی که داریم بر ظرفیت‌های داخل استان تکیه کرده‌ایم و معتقدیم در بسیاری از زمینه‌ها از جمله تامین منابع مالی اگر مدیریت خوبی را انجام دهیم می‌توانیم نیازها را تا حد زیادی برطرف کنیم.
وی افزود: ضعف‌های قانونی در حوزه معدن وجود دارد که باید اصلاح و رفع شود.
وی گفت: چند ماه قانون معادن اگر اصلاح شود به‌راحتی می‌توانیم استفاده از ظرفیت‌های معدنی را تسریع کنیم.
وی توضیح داد: در کرمان در حوزه صنعت و معدن و تجارت درآمدهایی که برای دولت ایجاد می‌کنیم شامل مواردی از جمله حقوق دولتی از معادن و مالیات و عوارض گمرکی و سود تقسیمی و حق انتفاع است.
وی بیان کرد: در سال گذشته برای دولت 196 هزار میلیارد تومان از معادن و صنایع معدنی استان به خزانه واریز کردیم و بعد باید بسیار تلاش کنیم سهم‌های قانونی را که داریم بگیریم که نمی‌دهند یا کم‌ می‌دهند.
وی با بیان اینکه وجود چنین شرایطی تبعات زیادی دارد، اظهار کرد: از جمله اینکه مردم محلی دیگر اجازه توسعه معادن و یا شروع معدن‌کاری را نمی‌دهند چون می‌گویند سودی به ما نمی‌رسد.
حسینی‌نژاد گفت: هر سال عاملی که باعث می‌شود حقوق دولتی به شهرستان‌ها برنگردد قانون بودجه است در حالی که می‌توان در زمان تصویب بودجه پیگیری و مطالبه کنیم و سهم مناسب را بگیریم.
وی همچنین بیان کرد: در بخش مالیات هم مشکلات زیادی وجود دارد. وزارت صمت درآمدی که در بخش مالیاتی کرمان وصول کرد در سال گذشته 36 هزار میلیارد بود که 75 درصد آن متعلق به معادن و صنایع معدنی بود.
وی خاطرنشان کرد: مالیات باید پرداخت شود ولی برگشت‌های قانونی آن نیز باید صورت بگیرد تا سازمان زمین‌شناسی و ایمیدرو و نظام مهندسی معدن بتوانند فعالیت‌های لازم را انجام دهند.
حسینی‌نژاد در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: بخش زیادی از پهنه‌های معدنی استان کرمان بلوکه شده است. معدن‌کار ما کجا کار کند؟ با اصلاح سه ماده در قانون معادن این مشکل حل می‌شود.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی ما آب را از خلیج‌فارس آوردند و برای استفاده از پساب، پروژه‌های فاضلاب برخی شهرها را دارند اجرا می‌کنند. در استان برای واحدهای صنعتی حدود 3500 مگاوات برق را برنامه‌ریزی کردیم. الان 1100 مگاوات را دارند تولید می‌کنند ولی در پیک مصرف برق این واحدها قطع می‌شود.
حسینی‌نژاد تاکید کرد: باید برای رفع این مشکلات و موانع اقدامات لازم صورت گیرد.

خبرهای دیگر

اخبار سازمان

04 مرداد 03

کد: 800

انتخابات هشتمین دوره شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن کشور در کرمان برگزار شد

اخبار سازمان

30 تیر 03

کد: 585

همزمان با برگزاری اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن صورت گرفت؛ تجلیل از فعالان بخش معدن استان کرمان

اخبار سازمان

30 تیر 03

کد: 570

معاون معدن و فرآوری مواد وزارت صمت: نظام مهندسی معدن ساماندهی نیروی انسانی را به‌طور ویژه پیگیری کند